De iPhone-app van Uber
NOS Nieuws

Uber dient klachten in bij Europese Commissie

Taxibedrijf Uber heeft bij de Europese Commissie klachten ingediend tegen Frankrijk en Duitsland. Uber is het niet eens met de manier waarop deze landen omgaan met de taxidienst. Een woordvoerder van de Commissie laat weten dat de klachten "zorgvuldig worden bekeken".

Volgens de Wall Street Journal zou het bedrijf ook een klacht hebben ingediend tegen Spanje, maar dat kan de woordvoerder niet bevestigen.

UberPOP

Frankrijk, Duitsland en Spanje hebben de taxidienst tot nu toe niet bepaald een warm onthaal gegeven. Vooral UberPOP, waarbij particuliere chauffeurs zonder vergunning klanten rondrijden, is bij deze landen in het verkeerde keelgat geschoten.

Zo werd half maart UberPOP door een rechter in Duitsland verboden. In oktober vorig jaar kreeg Uber van een rechter in Frankrijk een boete van 100.000 euro vanwege frauduleuze bedrijfsvoering. Uber gaf volgens de rechtbank in reclames een verkeerde voorstelling van wat UberPOP is.

Inval inspectie

Vorige week viel de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport het kantoor van Uber in Nederland binnen. De inspectie nam afschriften in beslag om een idee te krijgen hoe groot UberPOP in Nederland is.

Of Uber tegen meer landen een klacht in gaat dienen en of Nederland daarbij zal zitten is nog onbekend, Uber kon daar op dit moment nog niet op reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl