NOS Sport

Een grijze trui in de Tour, judoën bij de McDonald's

Het is u vast niet ontgaan: het is 1 april. Ook de sportwereld doet vrolijk mee. De één na de andere grap verschijnt op internet. Sommige zijn geslaagd, andere iets minder.

De ASO, de organisator van de Tour de France, trapt af met een nieuwe trui voor in de Tour de France. Een grijze trui met een rode lantaarn erop. De renner die laatste staat in het algemeen klassement mag zich deze zomer laten toejuichen op het podium. Tussen de echte kampioenen.

Judobond Nederland maakt vandaag bekend dat Nieuwegein de nieuwe locatie wordt voor het trainingscentrum. Op de website van de bond staat te lezen dat voor die plaats gekozen is omdat "er bij geen van de overige locaties een McDonald's op loopafstand is". Judoka Kim Polling kan er gelukkig wel om lachen.

Judoënd Nederland is het nog niet eens over de locatie waar vanaf 2016 het Nederlandse topjudo gecentraliseerd moet gaan worden. Tegen die plannen is nog altijd veel weerstand binnen de judowereld.

Fabian Cancellara laat het hart van menig vrouwelijke wielerfan sneller kloppen. Vanaf vandaag kan iedereen ook ruiken aan de Zwitser. Cancellara brengt namelijk een parfum op de markt, Monuments heet het. Een knipoog naar de vele wielermonumenten die de wielrenner al op zijn naam wist te schrijven. "Het is voor mij niet moeilijk om er schandalig goed uit te zien, zelfs als ik in een ziekenhuisbed lig." laat de geblesseerde Cancellara weten.

In Rusland doen ze ook aan 1-aprilgrappen. Dat bewijst Oleg Tinkov, de schatrijke eigenaar van wielerploeg Tinkoff-Saxo. Vorig week zette hij Bjarne Riis op straat, vandaag maakt hij bekend dat Lance Armstrong zijn vervanger wordt. Dan moet de Rus nog wel wat doen aan de levenslange schorsing die Armstrong is opgelegd.

Arsenal heeft speciaal voor de gelegenheid een bal voor linksbenige spelers ontworpen. "Hij werkt perfect voor linkspoten, maar wanneer een rechtsbenige speler hem gebruikt, komt er niks van de bal terecht. Nu hebben linksbenige spelers daar altijd last van", legt de 'ontwikkelaar' van de bal uit in een presentatiefilmpje van de club.

Ook de spelers zelf zijn niet te beroerd om mee te werken aan de grap. "Het is ongelofelijk, maar het werkt", vertelt Santi Cazorla nadat hij met een paar ploeggenoten wat balletjes heeft getrapt. "De bal is op 1 april te koop in de webwinkel", besluit hij met een vette knipoog.

Echt geloofwaardig wordt het bij de Britse krant Metro. De redactie weet te melden dat Usain Bolt een contract heeft getekend bij... Manchester United. Nu nog leren photoshoppen, daar bij Metro.

En dan nog goed nieuws voor de inwoners van Spakenburg en omstreken. Want op 25 juli oefent voetbalclub IJsselmeervogels tegen niemand minder dan Barcelona. Na afloop kan de jeugd op de foto met Lionel Messi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl