NOS Nieuws

Doden door orkaan in Micronesië

In Micronesië heeft een orkaan de afgelopen dagen een spoor van vernieling achtergelaten. Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen op de eilandengroep midden in de Grote Oceaan. Ook zijn oogsten verwoest, gebouwen zwaar beschadigd en is drinkwater vervuild.

In de deelstaat Chuuk is de noodsituatie uitgeroepen. De vrees bestaat dat mensen omkomen van de honger als er niet snel hulp komt. Op de afgelegen eilanden is maar een beperkte hoeveelheid eten en drinken voorradig.

Maysak

Orkaan Maysak bereikte windsnelheden tot 260 kilometer per uur. De krachtige storm kwam zondag aan land in Chuuk en trok daarna westwaarts. Vandaag bereikte de krachtige storm de eilandengroep Yap onderweg naar de Filipijnen.

Meteorologen verwachten dat Maysak nog tot halverwege vrijdag de kracht van een orkaan behoudt. Inwoners is daarom geadviseerd tot die tijd niet van eiland naar eiland te reizen.

Vanuatu

Enkele weken geleden trok de orkaan Pam nog over de zuidelijker gelegen eilandengroep Vanuatu en richtte daar grote schade aan. Zeker elf mensen kwamen om.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl