NOS Nieuws

Lufthansa wil herdenkingsplek in rampgebied

Directeuren bezoeken rampplek

De bestuursvoorzitter van Lufthansa belooft dat er in de Franse Alpen een permanente herdenkingsplaats komt voor de inzittenden van het Germanwingstoestel dat daar op 24 maart neerstortte. Ook wil het bedrijf er alles aan doen om de natuur in het gebied waar het toestel terechtkwam, te herstellen.

Bestuursvoorzitter Carsten Spohr zei dat tijdens een bezoek aan Le Vernet, een gehucht op vier kilometer van de rampplek. Hij legde samen met zijn collega Thomas Winkelmann van Germanwings een krans. Germanwings is een dochteronderneming van Lufthansa.

Ook ontmoetten zij hulpverleners en dankten hen voor hun inzet. Vanmiddag spreken ze in Marseille met nabestaanden van de omgekomen passagiers en bemanningsleden.

Vragen

De bestuursvoorzitters gingen vragen van de pers uit de weg. Kort na de crash had Lufthansa gezegd dat beide piloten 100 procent fit waren bevonden. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat co-piloot Andreas Lubitz in 2009 aan zijn werkgever heeft gemeld dat hij een zware depressie had gehad. Lubitz liet het toestel vrijwel zeker met opzet neerstorten.

Eén van de vragen is nu of Lufthansa Lubitz na zijn depressie goed genoeg in de gaten heeft gehouden. NOS-correspondent Judith van de Hulsbeek zei in het Radio 1 Journaal dat bij de jaarlijkse medische check-ups vooral de lichamelijke fitheid wordt getest en dat er weinig naar iemands geestelijk welzijn wordt gevraagd. Dat kan grote gevolgen hebben voor de schadeclaims die nabestaanden zullen indienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl