Deze auto in Hamburg is total loss
NOS Nieuws

Storm eist in West-Europa elf levens

Bij de storm die gisteren over West-Europa trok, zijn zeker elf doden gevallen. De meeste doden vielen in Duitsland: acht. Ook in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland kwamen mensen door de extreme weersomstandigheden om het leven.

In de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Beieren werden meerdere automobilisten geraakt door omgewaaide bomen. Ook vielen doden bij verkeersongelukken op wegen die waren ondergesneeuwd. Op een snelweg in Beieren hagelde het gisteren zo hard, dat een automobilist van de weg raakte en om het leven kwam.

Een Oostenrijker raakte dodelijk gewond toen hij zijn veranda wilde zekeren. Wat er precies misging, is niet duidelijk. Gistermiddag kwam in Ede een man van 45 om het leven toen het dak van de groothandel waarin hij werkte, plotseling instortte.

Schadebedrag

Duitse verzekeraars kunnen nog niets zeggen over het schadebedrag. Daarvoor is het nog te vroeg, zeggen ze. In onder meer de Harz en de Alpen stormt het nog steeds en wordt windkracht 10 verwacht. De schade in Nederland, waar de storm wel is overgewaaid, is ​becijferd op 10 miljoen euro.

  • EPA
    In de storm waaiden veel bomen op het spoor, zoals hier in Beieren
  • EPA
    In Montabaur kwamen twee wegwerkers om het leven. Hun auto werd geraakt door een boom
  • AFP
    In grote delen van Duitsland lag het treinverkeer sinds gistermiddag stil
  • AFP
    Op sommige plekken werd windkracht 11 gemeten. In de bergen waren er rukwinden tot 192 kilometer per uur
  • EPA
    Ook viel in de bergen sneeuw
  • AFP
    Vandaag wordt op veel plaatsen opgeruimd

Er is nog steeds overlast in het verkeer. Het treinverkeer, dat gisteren in grote delen van Duitsland werd stilgelegd, kwam moeizaam op gang omdat personeel en materieel niet op de geplande plek waren. Rond Hannover en München zijn enkele spoorlijnen nog steeds buiten gebruik.

192 km/u

In de Duitse bergen zijn gisteren windsnelheden tot 192 kilometer per uur gemeten. In de steden waren veelal rukwinden tot 120 kilometer per uur. Het was daarmee een van de zwaarste stormen van de afgelopen jaren, zegt het Duitse weerbureau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl