Marc Wilmots
NOS Voetbal

Wilmots trots op België na zege op concurrent

Het Belgisch voetbalelftal is op koers voor kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk. Na de 1-0 uitzege van dinsdagavond op concurrent Israël delen de Rode Duivels de koppositie in groep B met Wales.

In België heerst sinds het bereiken van de kwartfinales op het WK in Brazilië sowieso een prettige voetbalsfeer. En op de FIFA-wereldranglijst zijn de Belgen zelfs hard op weg om van de vierde naar de tweede plek op te schuiven.

"We hebben de laatste drie jaar hard gewerkt en goede resultaten behaald", klinkt het nuchter uit de mond van bondscoach Marc Wilmots. "Als we de komende tien jaar een plek bij de eerste acht kunnen vasthouden, zou dat mooi zijn."

Zwak tegen Israël

Tussen alle euforie rondom de goede prestaties van België klinkt ook gemopper. Bijvoorbeeld na de zege op Israël, die moeizaam tot stand kwam. Dat was mede te wijten aan de rode kaart voor verdediger Vincent Kompany. "We kwamen te slap uit de kleedkamer", baalt doelman Thibaut Courtois tegenover Sporza. "We mogen zelfs blij zijn dat we drie punten meenemen."

Maar Wilmots pareert de kritiek over een matige tweede helft handig. "We hebben na die rode kaart keihard gevochten om hier drie punten te pakken tegen een rechtstreekse concurrent. Jullie wilden zes punten uit twee wedstrijden", legde hij de aanwezige pers voor. "En dat hebben jullie gekregen."

Afgelopen zaterdagavond had België al met 5-0 van Cyprus gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl