Bergingswerkers bij wrakstukken van het toestel van Germanwings
NOS Nieuws

Onduidelijkheid over video Germanwings-vlucht

Volgens de Franse politie klopt er "helemaal niets" van het verhaal dat er op de rampplek van de Germanwings-vlucht een geheugenkaart met daarop beelden van de crash is gevonden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De Franse onderzoeksraad BEA zegt niet van de video af te weten. Ook de politie in Frankrijk ontkent dat er beelden vanuit het ramptoestel zijn.

Geheugenkaart

Gisteravond schreven de bladen Paris Match en Bild dat ze beelden hebben bekeken die een van de inzittenden met een smartphone maakte. Daarop zouden schreeuwende mensen te zien zijn. Een van de bergingswerkers zou de geheugenkaart door hebben gespeeld naar de bladen. Die besloten uiteindelijk de beelden niet te publiceren.

Volgens een woordvoerder zijn er wel telefoons op de plek van de crash gevonden, maar is nog niet onderzocht of daar video's van de ramp op staan. De politie sluit uit dat een van de bergingswerkers de kaart naar de media zou hebben gelekt.

De Franse autoriteiten hebben ook tegen een journalist van NBC News gezegd dat er niets van het verhaal van Bild en Paris Match klopt. Bild blijft erbij dat er wel een video bestaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl