NOS Sport

Moeizame zege morrende Djokovic

ATP Miami 2015: Djokovic - Dolgopolov

Novak Djokovic heeft ternauwernood de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami bereikt. De viervoudig winnaar en titelverdediger klopte de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov met 6-7 (3), 7-5, 6-0.

De nummer één van de wereld mist al de hele week de topvorm en dit keer was hij ook nog met het verkeerde been uit bed gestapt. Djokovic morde er op los en sloeg een keer zijn racket kapot op de grond, wat hem een strafpunt kostte.

De Serviër verloor ook bijna de partij. In de tweede set keek hij tegen een 4-2 achterstand aan, maar Djokovic wist net op tijd het tij te keren. Dolgopolov, die anderhalve set lang uitstekend tennis liet zien, kreeg last van z'n voet en was direct kansloos. In de derde set pakte de nummer 65 van de wereldranglijst nog maar drie van de 27 gespeelde punten.

'Goed voor zelfvertrouwen'

"Ik was welgeteld twee games verwijderd van uitschakeling. Ik ben heel tevreden dat ik zo sterk wist terug te komen'', sprak Djokovic opgelucht. "Dit soort wedstrijden zijn achteraf goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik weet nu alleen nog maar beter dat ik altijd tot het laatste punt moet blijven vechten."

Djokovic speelt in de kwartfinales tegen de Spanjaard David Ferrer. De nummer zes van de plaatsingslijst versloeg de Fransman Gilles Simon in twee sets: 7-6 (5), 6-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl