De gouverneur Mike Pence van Indiana
NOS Nieuws

Gouverneur Indiana wil omstreden religieuze wet aanpassen

De gouverneur van de Amerikaanse staat Indiana wil dat de tekst van een omstreden religieuze wet wordt aangepast. De wet moet volgens de Republikeinse gouverneur de vrijheid van godsdienst van bedrijven en instanties garanderen, maar volgens critici geeft de wet bedrijven daarmee het recht homoseksuele klanten te weigeren.

De gouverneur zegt voortdurend in overleg te zijn met juristen om de tekst aan te passen. Hij wil dat duidelijk wordt dat de wet niet gebruikt mag worden om homoseksuelen en lesbiennes te discrimineren.

Geen zakenreizen naar Indiana

In de Verenigde Staten is veel ophef ontstaan over de wet. Diverse media en onder anderen de burgemeester van Indianapolis hebben de gouverneur de afgelopen week opgeroepen de wet terug te draaien.

Ook bedrijven als Wal-Mart en Apple hebben bezwaren. Verder zijn er (Democratische) gouverneurs van andere staten die zakenreizen naar Indiana niet meer vergoeden.

Tegelijkertijd werd vandaag in Arkansas een vergelijkbare wet aangenomen, die alleen nog door de gouverneur moet worden ondertekend. Hij heeft gezegd de tekst niet aan te zullen passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl