Davy Klaassen juicht na de 2-0
NOS Voetbal

'Spelers Oranje hebben ongelijk Hiddink bewezen'

Het Nederlands elftal won drie dagen na de teleurstellende remise tegen Turkije (1-1) verrassend van Spanje met 2-0. Een oefenduel, dat wel. NOS-analyticus Youri Mulder keek mee en geeft onder meer antwoord op de vraag of de rust nu is teruggekeerd bij Oranje.

"Ik hoop het wel. Ik verwacht dat het voorlopig wel rustig is, want de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland is pas in juni. Pas tegen die tijd zullen we de messen weer gaan slijpen", zegt Mulder.

Als ik bondscoach zou zijn, zou ik Willems als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier zetten.

Youri Mulder

De huidige assistent van FC Twente snapt niet waarom Hiddink na de wedstrijd tegen Turkije zei dat hij het de volgende keer weer op dezelfde manier zou spelen. "Daar moet hij mee ophouden, om hardleers en koppig te zijn. Hij moet gewoon de beste voetballers op het middenveld zetten."

Mulder blikt terug op Nederland-Spanje

Mulder zag nu een veel frisser Nederland. "De spelers van vanavond hebben het ongelijk van de bondscoach bewezen. Hoewel je de wedstrijd van zaterdag en vandaag niet echt kan vergelijken met elkaar; Turkije speelde namelijk veel defensiever", zegt hij.

"Nigel de Jong maakte tegen Turkije niet zo'n goede indruk op het middenveld. Het middenveld stond vandaag, met Davy Klaassen en Daley Blind naast de echte leider Wesley Sneijder."

Willems

Mulder begrijpt ook niet waarom Hiddink niet met Jetro Willems begon tegen Turkije. "Ook de linkerkant was het verschil. Willems vloog er vandaag continu overheen. Als ik bondscoach zou zijn, zou ik Willems als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier zetten."

Of de uitslag tegen Spanje echt een verrassing was, weet Mulder niet. "Je weet na zo'n matige wedstrijd dat ze zich een beetje moeten revancheren. Hiddink vroeg zich vooraf nog wel af of ze nog goed genoeg waren, maar daar merkte je eigenlijk niks van. In het eerste half uur tikte Oranje de Spanjaarden van de mat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl