Sneijder in duel met Juanmi van Spanje
NOS Voetbal

Sneijder: dit maakt veel goed

"Verrassend? Niet als je ziet hoe we aan de wedstrijd begonnen", zegt Wesley Sneijder over de 2-0 oefenzege van het Nederlands elftal op Spanje. Oranje herstelde zich daarmee knap van het teleurstellende 1-1 gelijkspel drie dagen eerder tegen Turkije.

"We hadden wat goed te maken en dat hebben we gedaan", refereert Sneijder aan het EK-kwalificatieduel op zaterdag in de Arena. "Na dat duel kregen we het een beetje benauwd. Dan is Spanje niet de ideale tegenstander om tegen te oefenen. Maar na vanavond kunnen we spreken van een fantastische avond."

Sneijder: dit maakt veel goed

Guus Hiddink

Vragen over de positie van bondscoach Guus Hiddink is de middenvelder een beetje beu. "Steeds weer dat verhaal over de bondscoach", klaagt Sneijder, die vindt dat het elftal verantwoordelijk is voor het zwakke spel tegen de Turken, en het tegelijkertijd opneemt voor Hiddink.

"Wij hadden er gewoon moeten staan. En de coach is niet weggelopen voor zijn verantwoordelijkheden. Vanavond boekten we een prima overwinning tegen een groot land. Dat zet iedereen weer even stevig in het zadel."

De Vrij scoort wéér

Al na dertien minuten kwam Oranje op voorsprong door een doelpunt van Stefan de Vrij. De centrumverdediger maakte op het WK in Brazilië de derde van vijf doelpunten tegen Spanje, en ook toen was Wesley Sneijder de aangever. "Iedereen kent de traptechniek van Sneijder. Hij legt hem heel mooi klaar en ik loop er tegenaan", blikt De Vrij tevreden terug op zijn kopgoal.

"Wat mij betreft spelen we elke interland tegen Spanje", grapt de verdediger van Lazio Roma, die ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Turkije vertrouwen hield in de ploeg: "We hebben altijd al geweten dat we het kunnen, maar eerder kwam het er niet uit. Eerlijk gezegd had ik liever zaterdag gewonnen dan vanavond. Toch blijft het mooi dat we van zo'n topland winnen."

De Vrij: speel het liefst altijd tegen Spanje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl