Zlatan Ibrahimovic scoorde hier niet, maar de actie is wel spectaculair

Zweden wint dankzij Zlatan, Berg en Toivonen

Zweden heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Iran met 3-1 gewonnen. Drie oud-eredivisiespelers kwamen tot scoren voor de ploeg van bondscoach Erik Hamrén.

De Zweedse ploeg begon in Solna met Zlatan Ibrahimovic (oud-Ajax) en Marcus Berg (oud-PSV) in de aanval. Na elf minuten was het al raak via Ibrahimovic. Het was de 54ste interlandgoal voor de spits van Paris Saint-Germain.

Ook Berg treft doel

Tien minuten later was het Berg die doel trof. De oud-spits speelde in het verleden voor onder meer FC Groningen en PSV en verdient momenteel zijn brood bij Panathinaikos.

De Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük had de leiding in Solna en wees in de 24ste minuut naar de stip. Iran, waar voormalig Cambuur-speler Reza Ghoochannejhad in de spits stond, kwam terug tot 2-1 na een benutte strafschop van Javad Nekounam.

Toivonen valt in en scoort

In de tweede helft kwam Ola Toivonen binnen de lijnen. Hij bepaalde de eindstand in de 89ste minuut op 3-1. De speler van Stade Rennes speelde van 2008 tot 2014 voor PSV.

Bij Zweden kwamen nog meer oud-eredivisiespelers in actie. Ook Andreas Granqvist (FC Groningen), Pontus Wernbloom (AZ) en Johan Elmander (Feyenoord) kregen speelminuten.