Bergingswerkers aan het werk in de Franse Alpen waar de vlucht van Germanwings neerkwam
NOS Nieuws

Filmpje opgedoken van laatste momenten Germanwings-vlucht

Er is een filmpje van de laatste momenten van het neergestorte Germanwings-vliegtuig. Een van de inzittenden maakte met een smartphone aan boord opnames tijdens de duikvlucht. De bladen Paris Match en Bild melden dat ze de beelden hebben bekeken.

"Het was zo'n chaos dat je mensen nauwelijks kunt herkennen, maar uit hun geschreeuw kun je afleiden dat ze duidelijk wisten wat hen zou overkomen", schrijft Paris Match. "Je hoort 'Mijn God' in verschillende talen."

Metalen klappen

Volgens het Franse blad is er ook enkele keren een metalen klap te horen. Dat zou de gezagvoerder zijn die probeert terug te komen in de cockpit. Co-piloot Lubitz had hem buitengesloten toen de man naar de wc ging.

Volgens de bladen bevestigen de beelden het verhaal van de Franse onderzoekers, dat de piloot wanhopig probeerde binnen te komen in de cockpit.

"Tegen het einde, na schokken die zwaarder waren dan eerder, wordt het geschreeuw luider. Daarna niks meer."

Geheugenkaart

De Duitse krant schrijft dat de opnames achter in het vliegtuig zijn gemaakt. Het is niet duidelijk of een passagier of een lid van de bemanning filmde.

Hoewel het vliegtuig in veel stukken uiteen werd gereten, werd de geheugenkaart ongeschonden gevonden door bergingswerkers. Een van hen speelde de beelden door naar de bladen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl