NOS Voetbal

Van Marwijk: ik zal alles geven om Go Ahead te helpen

Van Marwijk wil Go Ahead Eagles in eredivisie houden

Dennis Demmers is pas een week de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles en nu al zijn Bert van Marwijk en René Eijkelkamp benaderd om hem te ondersteunen in de strijd tegen degradatie. De twee oud-spelers van Go Ahead Eagles hoefden niet lang na te denken toen ze werden gevraagd, maar hadden wel een belangrijke voorwaarde.

"De voorwaarde was dat de technische staf erachter zou staan. Anders heeft het niet zoveel zin", benadrukt Van Marwijk, die 136 wedstrijden speelde voor Go Ahead Eagles. Samen met Eijkelkamp, die tot 116 duels kwam voor de Deventenaren, maakte hij maandag kennis met de spelersgroep.

Het gaat vooral om de club.

Dennis Demmers

"De club heeft mij dit gevraagd", zegt Demmers over de komst van Van Marwijk en Eijkelkamp. "Hoe zou je er tegenover staan als we dit zouden gaan proberen? Dat heb ik gelijk toegejuicht." Demmers is niet bang dat hij wordt overschaduwd door de twee oud-spelers. "Nee. En als dat zo is, dan is dat maar zo. Het gaat vooral om de club."

Clubliefde heeft Van Marwijk ertoe doen besluiten om Go Ahead te helpen. "Ja, zo moet je het wel zien. Ik zal in ieder geval alles geven wat binnen mijn mogelijkheden ligt om ze te helpen. Ik zal hier twee keer per week zijn en ook zoveel mogelijk wedstrijden bezoeken."

Go Ahead Eagles staat met nog zes wedstrijden te spelen op de zeventiende plaats in de eredivisie. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent. Zondag wacht het zware uitduel met SC Cambuur.

Stand laatste zes eredivisie

PositieClubDuelsPunten
13.Excelsior2830
14.ADO Den Haag2828
15.Heracles Almelo2825
16.NAC Breda2825
17.Go Ahead Eagles2823
18.FC Dordrecht2815

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl