Yasmina Haifi
NOS Nieuws

Twitterende ambtenaar voorwaardelijk ontslagen

De ambtenaar van Justitie die de terreurgroep IS vorig jaar in een tweet een zionistisch complot noemde, wordt voorwaardelijk ontslagen. Minister Van der Steur schrijft aan de Tweede Kamer dat hij met een adviescommissie van mening verschilt over de straf.

De ambtenaar, Yasmina Haifi, werd vorig jaar augustus na haar tweet geschorst. Een commissie onder leiding van oud-PvdA-leider Cohen vindt dat Haifi zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim en adviseert haar schriftelijk te berispen.

Plichtsverzuim

Ook Van der Steur beschouwt de tweet als plichtsverzuim, maar gezien de ernst van het feit en de functie van de ambtenaar vindt hij een berisping niet ver genoeg gaan. Voorwaardelijk strafontslag betekent dat Haifi ambtenaar kan blijven, maar dat ze alsnog wordt ontslagen als ze zich nog eens aan plichtsverzuim schuldig maakt.

Haifi werkte destijds als projectleider bij het nationaal Cyber Security Centrum. Ze komt in elk geval niet terug bij de nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid of onderdelen die onder hem vallen. Er wordt nog over gepraat waar ze wel terechtkomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl