Bergingswerkers bij wrakstukken van het toestel van Germanwings
NOS Nieuws

'Slachtoffers Germanwings nog deze week geïdentificeerd'

De identiteit van alle slachtoffers van de vliegramp met het toestel van Germanwings zal uiterlijk eind deze week zijn vastgesteld. Dat heeft de Franse president Hollande gezegd op een persconferentie in Berlijn, waar hij op bezoek is bij bondskanselier Merkel.

Eerder werd er nog van uitgegaan dat de identificatie van alle 150 slachtoffers maanden kon duren. Het vaststellen gebeurt aan de hand van DNA-profielen. Het DNA van de slachtoffers wordt vergeleken met dat van familieleden.

Voorkomen

Franse luchtvaartonderzoekers gaan onderzoek doen naar de zwakheden in het systeem. Zo bekijken ze de regels om de cockpit binnen te mogen en de psychologische screeningsprocedures. Ze willen uitvinden of het vermoedelijk laten neerstorten van de Airbus 320 van Germanwings door de co-piloot voorkomen had kunnen worden. De uitkomsten van het onderzoek kunnen van invloed zijn op de internationale luchtvaart.

Lufthansa, het moederbedrijf van Germanwings, heeft bekendgemaakt dat de verzekeringsmaatschappijen een bedrag van 300 miljoen dollar hebben gereserveerd voor eventuele kosten van de crash van het vliegtuig. Het crashte vorige week dinsdag in de Franse Alpen toen het op weg was van Barcelona naar Düsseldorf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl