NOS Nieuws

Asscher pakt schijnconstructies pakketbezorgers aan

Asscher: fatsoenlijk omgaan met de bezorgers

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt nog voor de zomer met een oplossing voor de slechte arbeidsomstandigheden van pakketbezorgers. Dat zei hij tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De zelfstandige bezorgers, die vaak in opdracht werken voor PostNL, vroegen gisteren in Den Haag om aandacht voor hun situatie. De pakketbezorgers zeggen gedwongen te worden om als zzp'er te werken, terwijl ze wel aan strenge eisen moeten voldoen van het postbedrijf. Volgens Asscher scoren de acht grote postbedrijven een onvoldoende qua arbeidsomstandigheden.

Fatsoen

De minister begrijpt de bezwaren van de postbezorgers en zegt dat hij wil strijden tegen de schijnconstructies. Volgens Asscher helpt de Wet aanpak schijnconstructies (die nog door de Eerste Kamer moet) daartegen, waardoor de opdrachtgever medeverantwoordelijk wordt voor het uitbetalen van het minimumloon. De minister komt ook met specifieke maatregelen voor de postbezorgers.

Voor de zomer komt er een rapport, dat misstanden in de sector in kaart brengt en Asscher gaat zelf met de pakketsector in gesprek. "Iedereen koopt via internet. Iedereen laat pakketjes bezorgen. Dan hoort ook bij Nederland: fatsoenlijk omgaan met die bezorgers."

Pakketbezorgers in actie in Den Haag gisteren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl