Rouwende scholieren in Haltern: een schoolklas kwam om het leven
NOS Nieuws

Ruim 270 miljoen voor slachtoffers Germanwings

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ruim 270 miljoen euro beschikbaar voor de afwikkeling van de vliegramp met het Germanwingstoestel, vorige week in de Franse Alpen. Het geld is volgens de Duitse krant Handelsblatt onder meer bedoeld voor een schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Lufthansa is de moedermaatschappij van Germanwings. De maatschappij zegde kort na de ramp al een uitkering van maximaal 50.000 euro per slachtoffer toe. Deze vergoeding ligt hoger dan volgens de regels verplicht is.

Aanklagen

Uit onderzoek is gebleken dat copiloot Andreas Lubitz het toestel waarschijnlijk met opzet heeft laten neerstorten. Vermoedelijk wil Lufthansa met een ruimhartige schadevergoeding voorkomen dat familieleden van slachtoffers het bedrijf zullen aanklagen.

Bij de ramp kwamen 150 mensen om het leven. Uit respect voor de slachtoffers heeft Lufthansa de festiviteiten rond het 60-jarig bestaan op 15 april afgelast. In plaats daarvan is er voor de medewerkers een live verslag van de herdenkingsdienst in de Dom van Keulen op 17 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl