Het treinverkeer rond Keulen en het Ruhrgebied ligt stil
NOS Nieuws

Duitsland verwacht windkracht 12, treinverkeer ligt stil

De harde wind leidt ook in onze buurlanden tot problemen. In grote delen van Duitsland is code rood van kracht, het op een na hoogste waarschuwingsniveau.

De gevolgen voor het verkeer zijn vooral in West-Duitsland groot. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn alle stoptreinen rond 11.00 uur stilgezet. Intercity's en hogesnelheidstreinen rijden nog maar mondjesmaat en op sommige trajecten helemaal niet meer.

NS International adviseert reizigers die naar Duitsland willen om hun reis uit te stellen. Intercity's tussen Amsterdam en Berlijn staan stil en ook de ICE-treinen van en naar Frankfurt rijden niet, of met zeer grote vertraging.

Storm in Duitsland

Storm Niklas

Het wegverkeer in Duitsland had vanochtend last van 'Niklas', zoals Duitse media de storm hebben gedoopt. Op de drukbereden A2 door het Ruhrgebied lagen korte tijd omgewaaide bomen en ook op andere snelwegen ontstonden problemen. De Duitse weerdienst adviseert weggebruikers om niet in de buurt van bomen te parkeren.

Overal in Duitsland worden windsnelheden van meer dan honderd kilometer per uur gemeten. De zwaarste windstoten zijn in Beieren: in de Allgäu is de hoogst gemeten windsnelheid 137 kilometer per uur, in de bergen zelfs 165 kilometer per uur. De verwachting is dat het later vandaag in de Harz, het Zwarte Woud en de Beierse Alpen nog meer gaat spoken.

In Frankfurt raakten auto's beschadigd toen een steiger omwaaide

België

Ook in België heeft de harde wind geleid tot problemen in het verkeer. Rond Brussel en Antwerpen waren ongelukken gebeurd en stonden automobilisten twee uur vast. Bij Gent is de omgeving van een woontoren afgesloten, omdat er metalen platen naar beneden dreigen te vallen.

Het Belgische weerbureau waarschuwt voor rukwinden in het hele land, die kunnen oplopen tot 95 kilometer per uur. In de Ardennen kunnen de windstoten zwaarder zijn.

Duitsland verwacht veel problemen op het spoor

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl