In Harlingen is een toilethuisje omgewaaid
NOS Nieuws

Slecht geslapen, tuinset weg #storm

Een drukke spits, geannuleerde vluchten en veel vermoeide mensen: de storm heeft op veel plekken gevolgen. "Kon er slecht door slapen", zegt Maarten Johannes op de NOS-Facebookpagina. Hij was niet de enige; ook op Twitter melden zich mensen die door de harde wind uit hun slaap werden gehouden.

Wie eenmaal wakker was en de gordijnen opende, kwam soms voor een onaangename verrassing te staan. Bij Jeannette Groeneveld in de Noordwaard, bij Werkendam, is de complete tuinset weggewaaid.

Ook bij Renée van Dijk ziet het meubilair vandaag "alle hoeken van de tuin" en in Rozenburg heeft een schutting het begeven.

Bomen en dakpannen

Ernstiger zijn de gevolgen op plekken waar bomen zijn omgewaaid, zoals op de A2 bij Weert. Ook uit Rotterdam, Flevoland, Overijssel en Noord-Brabant komen meldingen van bomen die de harde wind niet aankonden.

Op verschillende plaatsen zijn ook dakpannen van daken gevallen, soms met ernstige schade tot gevolg.

Een omgewaaide boom in Rotterdam

Marc Franzen uit Enschede plaatste op Twitter een foto van een omgewaaid verkeerslicht. Het rode licht hangt daardoor op de plaats van het groene.

De storm kan ook roet gooien in het eten van marktgangers. In en rond Rotterdam zijn meerdere markten afgelast, waaronder die aan de Binnenrotte. In Maassluis worden de kramen niet opgebouwd omdat de gemeente de veiligheid niet kan garanderen.

Duitsland

Overigens valt de overlast in Nederland mee, vergeleken met die bij de oosterburen. In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen vallen veel treinen uit omdat omgevallen bomen de bovenleiding hebben beschadigd. Ook zijn snelwegen in het Ruhrgebied geblokkeerd door bomen en takken. In Duisburg staat een kilometerslange file omdat een snelweg onder water staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl