Een led-lamp van Philips langs de A44
NOS Nieuws

Philips verkoopt led-lichtdivisie

Philips heeft het grootste deel van zijn activiteiten in led- en autoverlichting verkocht. De koper is de Chinees-Amerikaanse investeringsmaatschappij Go Scale Capital, een consortium van investeerders. De verkoop levert Philips 2,7 miljard euro op en wordt naar verwachting in het derde kwartaal afgerond.

Philips houdt zelf een belang van bijna 20 procent in handen. Na de verkoop gaat het bedrijf verder onder de naam Lumileds. Philips blijft een belangrijke afnemer en zal ook blijven samenwerken.

De led-divisies Lumileds en Automotive Lighting maken losse led-onderdelen voor onder meer de auto-industrie. Concurrentie en goedkope productie uit China zetten de winst onder druk.

Licht

Philips is bezig om zich om te vormen tot een bedrijf met als kernactiviteit gezondheidstechnologie. De verkoop van de led-activiteiten past daarin.

Ook de lichtdivisie wordt afgestoten en verzelfstandigd, bij voorkeur via een aparte beursgang. In de lichtdivisie legt Philips zich toe op ontwikkeling van integrale systemen voor onder meer straatverlichting, kantoren en stadions.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl