De nieuwe wereldbeker tussen de speelsters en Ary Graça, voorzitter van de FIVB. Rechtsachter Bas van de Goor.
NOS Sport

Beachvolleyballers kennen WK-tegenstanders

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan voor een zware opgave in de groepsfase van de WK beachvolleybal in Nederland. De Nederlandse titelverdedigers staan tegenover onder anderen de Europese kampioenen Paolo Nicolai en Daniele Lupo uit Italië. Dat was de uitkomst van de loting maandagavond.

Brouwer/Meeuwsen is een van de negen Nederlandse koppels (vijf mannen, vier vrouwen) die meedoen aan het toernooi dat van 26 juni tot en met 5 juli in Rotterdam, Apeldoorn, Amsterdam en Den Haag wordt afgewerkt.

Wildcard

Reinder Nummerdor/Christian Varenhorst - een van de twaalf groepshoofden - krijgt op papier te maken met relatief zwakkere tegenstanders. De overige Nederlandse duo's bij de mannen zijn: Michiel van Dorsten/Steven van de Velde en Sven Vismans/Wessel Keemink. Een vijfde team uit Nederland krijgt op basis van een wildcard toegang tot het toernooi.

  • NEVOBO
    De groepsindeling bij de WK beachvolleybal voor mannen
  • NEVOBO
    De groepsindeling bij de WK beachvolleybal voor vrouwen

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn bij de vrouwen het enige koppel dat groepshoofd is. Sophie van Gastel en Jantine van der Vlist lootten onder anderen tegen het Braziliaanse topteam Larissa/Talita.

Rimke Braakman/Jolien Sinnema en een nog aan te wijzen wildcardduo completeren het vaderlandse deelnemersveld bij de WK beachvolleybal.

"Alles loop volgens plan"

"Alles verloopt tot nu toe volgens plan", vertelt toernooidirecteur en oud-volleyballer Bas van de Goor. "We gaan op vier locaties in het land spelen, waardoor je eigenlijk vier centercourts hebt."

Voorbeschouwing WK beachvolleybal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl