Dani Pedrosa
NOS Sport

Pedrosa vreest einde raceloopbaan

Repsol Honda-coureur Dani Pedrosa vreest voor het einde van zijn MotoGP-carrière. De Spanjaard, die zondag zesde werd in de Grand Prix van Qatar, heeft teveel last van zijn rechterarm en wil nu de tijd nemen om medisch advies te zoeken.

Naar eigen zeggen kampt de nummer vier van vorig jaar al langere tijd met problemen aan zijn arm. Een oplossing daarvoor heeft hij tot dusver niet kunnen vinden. "De race ging niet zoals gepland", zei een teleurgestelde Pedrosa op Losail.

​Ik ga mijn best doen om een oplossing te vinden, maar op dit moment kan ik niets bedenken.

Dani Pedrosa

Opties bekijken

Pedrosa: "Ik had te veel last van mijn rechterarm en dat is geen goed nieuws. Vorig jaar had ik daar bij iedere race ook al last van. Ik ben er daarna aan geopereerd, maar artsen raadden me vervolgens een nieuwe operatie af. Ik ging zelf op zoek naar alternatieven, maar dat heeft dus blijkbaar niks opgeleverd. Nu ga ik de opties opnieuw bekijken en dan kijk ik wat ik nog kan doen."

Volgens de 29-jarige coureur is dit waarschijnlijk de moeilijkste beslissing van zijn carrière. "Ik ga mijn best doen om een oplossing te vinden, maar op dit moment kan ik niets bedenken."

Valentino Rossi won de eerste race van het seizoen in Qatar.

Rossi wint openingsrace in Qatar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl