De Israëlische oud-premier Olmert
NOS Nieuws

Israëlische oud-premier Olmert schuldig aan corruptie

De Israëlische oud-premier Olmert is schuldig bevonden aan corruptie. Een rechtbank in Jeruzalem is ervan overtuigd dat hij steekpenningen heeft aangenomen van een Amerikaans-Joodse zakenman. Olmert was toen hij zich liet omkopen burgemeester van Jeruzalem.

Volgens de rechter heeft Olmert in ruil voor geld de zakenman gesteund, onder meer door hem bij verscheidene belangrijke mensen aan te bevelen. Ook zegt de rechter dat Olmert heeft gefraudeerd toen hij minister was.

De oud-burgemeester werd ruim twee jaar geleden nog vrijgesproken, maar vorig jaar werd de zaak heropend nadat een vroegere medewerkster van Olmert een belastende verklaring tegen hem had afgelegd.

Honderdduizenden dollars

De oud-medewerkster gaf de rechter informatie waaruit blijkt dat Olmert honderdduizenden dollars van de Amerikaans-Joodse zakenman heeft aangenomen.

Het is niet bekend wanneer de rechter bekendmaakt welke straf Olmert krijgt. Zijn advocaten hebben al laten weten dat ze in beroep gaan.

Meer zaken

Tegen de Israëlische oud-premier lopen meer rechtszaken wegens corruptie. Vorig jaar werd hij nog veroordeeld tot zes jaar cel voor het aannemen van steekpenningen in ruil voor steun aan vastgoedontwikkelaars in Jeruzalem.

Oud-premier Olmert schuldig aan corruptie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl