Rafael Nadal druipt af in Miami
NOS Sport

Zenuwachtige Nadal verlaat Miami weer zonder titel

De titel bij het masterstoernooi in Miami, ook wel het vijfde grand slam genoemd, gaat ook dit jaar weer aan Rafael Nadal voorbij. De Spanjaard heeft op Key Biscayne in de derde ronde verloren van zijn landgenoot Fernando Verdasco: 4-6, 6-2, 3-6.

Nadal deed elf keer mee aan het toernooi, haalde vier keer de finale, maar verliet het Crandon Park Tennis Center nog nooit met de hoofdprijs. Het is samen met de World Tour Finals de grootste prijs die nog ontbreekt op zijn erelijst.

Voor Verdasco is het zijn tweede overwinning op rij op Nadal. Na dertien nederlagen versloeg hij hem in 2012 voor het eerst in Madrid. Dat was hun laatste ontmoeting.

ATP Miami 2015: Nadal-Verdasco

Nadal is zenuwen niet de baas

Nadal was niet op zijn best in Miami. Hij maakte veertig onnodige fouten, benutte slechts drie van zijn twaalf breakkansen en kwam niet verder dan achttien winners. "Ik speel met te veel zenuwen op dit moment", verklaarde de Spanjaard, die dit jaar terug is na een reeks blessures.

"Het heeft niets met mijn tennis te maken. Ik moet meer ontspannen de baan op gaan. Mijn fysieke problemen zijn achter de rug en mijn spel steeds een beetje beter. Ik moet aan mijn zenuwen gaan werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl