De Syrische president Assad
NOS Nieuws

Assad ziet IS steeds sterker worden

IS is alleen maar sterker geworden sinds de Verenigde Staten doelen van de terreurgroep bombarderen. De Syrische president Assad heeft dat gezegd in een interview met de Amerikaanse zender CBS.

De stelling van de Amerikanen dat IS de afgelopen maanden zwakker is geworden, klopt volgens Assad niet. "Er zijn steeds meer rekruten", zegt Assad. "Sommigen schatten dat IS in Syrië elke maand duizend nieuwelingen werft." Hij wijst op de groeiende aanwezigheid van Islamitische Staat in andere landen, zoals Irak en Libië. Ook noemt Assad de andere terreurgroepen die zich de afgelopen tijd hebben aangesloten bij IS.

De Syrische president Assad

Infiltreren

Op de vraag hoeveel grondgebied van Syrië nu in handen is van IS kan de president geen antwoord geven. "Ze proberen elk gebied te infiltreren waar het leger niet is. De vraag is hoeveel harten en geesten ze tot nu toe hebben gewonnen."

De snelle opmars van IS heeft geleid tot een internationale coalitie die IS wil vernietigen, onder leiding van de VS. Voor de Amerikanen is het verdrijven van president Assad sindsdien niet meer de eerste prioriteit in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl