Studio Voetbal 29 maart 2015
NOS Voetbal

Studio Voetbal: verkeerde keuzes Hiddink

Guus Hiddink werd niet gespaard in Studio Voetbal. Vooral de keuzes van de geplaagde bondscoach werden bekritiseerd. Pierre van Hooijdonk kon zich niet vinden in de keuze van Ibrahim Afellay op de rechterkant. "Afellay heeft geen actie. Kan niet buitenom. Daarom had Hiddink daar voor Quincy Promes moeten kiezen. Die heeft wel zo'n actie."

Youri Mulder: "Hiddink had Afellay op de linkerkant moeten laten staan. Waarom de linkerkant, die zo succesvol was tegen Letland, veranderen?", verwees hij naar de 6-0 zege eerder dit seizoen. "Onbegrijpelijk". Willem Vissers, chef sport van De Volkskrant, voegde daar aan toe: "Memphis Depay is de laatste weken helemaal niet in vorm."

Ook de keuze voor middenvelder Nigel de Jong was niet de juiste. Van Hooijdonk: "Dat De Jong in de problemen zou komen, had je vooraf kunnen weten. Hij kwam telkens in balbezit, maar wist niet wat hij ermee moest. Hij heeft niet de kwaliteiten om de spitsen te bereiken of om een bal erachter te leggen. Nigel vertraagt alleen maar... Clasie had moeten spelen. Dat was fout!"

'Afellay heeft geen actie buitenom'

Van Bronckhorst

In het tweede deel van Studio Voetbal werd een andere keuze besproken: die van Feyenoord voor Giovanni van Bronckhorst als nieuwe hoofdtrainer. Er waren twijfels aan tafel. "Ik had verwacht dat ze Jean-Paul van Gastel zouden kiezen", zei Van Hooijdonk.

Wat Jan Mulder betreft hebben de Rotterdammers de verkeerde keuze gemaakt. "Zo neem je het vak van trainer niet serieus. Hij heeft nauwelijks ervaring. Nooit een elftal getraind. Verkeerde keuze."

Vissers: "Wat ik vreemd vind is dat Feyenoord vorig jaar nog zei dat Van Gastel en Van Bronckhorst te weinig ervaring hadden en nu een jaar later klaarblijkelijk wel. Aan de andere kant. Giovanni heeft gewerkt met Wenger, Van Gaal, Rijkaard en Hiddink. Hij zal van al die trainers wat hebben geleerd."

Mulder: zo neem je het vak van trainer niet serieus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl