Linda Bolder
NOS SportAangepast

Judoka Bolder: alles is positief veranderd

De Nederlandse judoka Linda Bolder veroverde bij de grand prix in het Turkse Samsun haar eerste gouden medaille voor Israël. Ze won alle partijen met ippon.

Begin dit jaar maakte Bolder, die door een knieblessure een jaar lang buitenspel stond, de overstap naar de Israëlische judobond, omdat ze graag met haar eigen coach wilde blijven trainen. En dat kon niet langer in Nederland. En, misschien wel het belangrijkste, ze vreest dat ze op korte termijn de concurrentiestrijd met mede-judoka Kim Polling in de klasse tot 70 kilogram niet kan winnen.

"Er is een hoop veranderd", vertelt Bolder. "Ten eerste uiteraard de overstap zelf. Maar doordat ik er een jaar uit heb gelegen en al mijn punten ben kwijtgeraakt, moet ik toernooien inhalen om dat weer goed te maken. Over het algemeen is alles positief veranderd en kan ik alleen maar vooruit kijken op veel nieuwe en mooie dingen."

Eerste goud judoka Bolder voor Israël

Olympische Spelen

Onder de vlag van Israël is het voor de 26-jarige Velserbroekse naar eigen zeggen makkelijker om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016. "Uiteraard moet ik me nog gewoon kwalificeren, zoals iedere andere judoka. Mijn punten moet ik dus opnieuw halen, maar ik ben aardig op de goede weg. Ik sta nu, na drie toernooien, gewoon weer rond plek dertig op de wereldranglijst. Dat moet dus wel goed komen."

Voordat 'Rio' aan de orde is, wil Bolder eerst nog schitteren op andere toernooien. "Mijn doel voor dit seizoen is om op de Europese Spelen en op de wereldkampioenschappen in ieder geval een medaille te halen. Aan het eind van het jaar wil ik me gekwalificeerd hebben voor de Spelen. En ook daar wil ik uiteraard voor de medailles gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl