Portugal pakt kop na zege op Servië

Portugal heeft in Lissabon met 2-1 gewonnen van Servië en klimt daarmee naar de eerste plaats in groep I van de EK-kwalificatie. Servië blijft met slechts een punt voorlaatste in de poule.

Al na tien minuten opende Ricardo Carvalho opende de score, maar Servië kwam in de tweede helft op fraaie wijze langszij. Na een hoekschop van Dusan Tadic kwam de bal uiteindelijk bij Nemanja Matic, die met een prachtige omhaal voor de gelijkmaker tekende.

Lang kon Servië daar niet van genieten. Amper twee minuten later schoot Fábio Coentrão Portugal op aangeven van João Moutinho, weer op voorsprong tegen Servië waar AZ-speler Nemanja Gudelj de hele wedstrijd op de bank bleef.

Albanië wint

De andere wedstrijd in groep I ging tussen Albanië en Armenië. De bezoekers kwamen al na vier minuten op voorsprong, door een goal van Yura Movsisyan. Na 70 minuten kantelde de wedstrijd echter.

Armenië moest met tien man verder na een rode kaart voor Hovhannes Hambardzumyan (twee keer geel). Albanië profiteerde optimaal van de man-meer-situatie. In korte tijd scoorden Mergim Mavraj en Shkëlzen Gashi, waardoor Albanië met 2-1 won.