Stan Wawrinka na zijn nederlaag in Miami

Wawrinka verslikt zich in Mannarino

Met Stan Wawrinka wil het de laatste weken niet zo erg vlotten. De Zwitserse tennisser werd zondag al in de derde ronde van het masterstoernooi in Miami uitgeschakeld door Adrian Mannarino. De Franse nummer 32 van de wereld versloeg de nummer zeven van plaatsingslijst in twee sets: 7-6 (4), 7-6 (5).

Wawrinka, die bijna twee weken geleden op het toernooi van Indian Wells al in de tweede ronde verloor van Robin Haase, maakte in de eerste set een break ongedaan, maar kwam er niet aan te pas in de tiebreak.

Hij verspeelde in de tweede set tot tweemaal toe een voorsprong en was in de tiebreak opnieuw kansloos. Voor Mannarino was het de dertiende confrontatie met een speler uit de toptien, voor het eerst stapte de linkshandige Fransman als winnaar van de baan.

ATP Miami 2015: Wawrinka-Mannarino

Murray

Andy Murray drong wel door tot de vierde ronde en deed dat zonder veel moeite. De als derde geplaatste Brit gunde Santiago Giraldo, eerder in Florida te sterk voor Robin Haase, de tweede set even hoop op een succesje, maar de inhaalslag van de Colombiaan eindigde voortijdig: 6-3, 6-4.

Om een plek in de kwartfinales te bemachtigen moet Murray afrekenen met Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan was met tweemaal 6-4 te sterk voor de Argentijn Leonardo Mayer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl