NOS Sport

Rossi wint GP van Qatar

Rossi wint openingsrace in Qatar

De Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) heeft in de MotoGP de grote prijs van Qatar gewonnen. In een zinderend gevecht met zijn landgenoot Andrea Dovizioso (Ducati) trok hij aan het langste eind in de openingsrace van het seizoen.

Rossi was als achtste gestart en na de eerste ronde lag hij tiende. Maar in de slotfase maakte hij de dienst uit, samen met de van pole gestarte Dovizioso. Dovizioso's Ducati bleek sneller op de rechte stukken, Rossi was scherper in de bochten.

In de laatste ronde ging Rossi zijn landgenoot voorbij en nam hij ook voldoende afstand om hem op het rechte stuk naar de finish voor te blijven. De Spaanse titelverdediger Marc Marquez eindigde op de vijfde plaats.

Overige klassen

Jonas Folker stuurde zijn Kalex in de Moto2 als eerste over de streep. De 21-jarige Duitser profiteerde van de crash die een eind maakte aan de aspiraties van zowel Sam Lowes als Tito Rabat. Johan Zarco, een andere concurrent, viel uit door mechanische problemen. De Fransman lag toen de pech toesloeg ruim op kop. De Belg Xavier Simeon en de Zwitser Thomas Lüthi flankeerden Folger bij de huldiging.

Alexis Masbou zegevierde in de Moto 3-klasse. De 27-jarige Fransman versloeg in de uitermate spannende race, met in de slotfase nog verscheidene kanshebbers, de Italiaan Enea Bastianini. Bij het afvlaggen van de twee Honda-coureurs was het verschil 0,027 seconde. De Brit Danny Kent finishte amper een tiende daarna als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl