NOS Wielrennen

Terpstra: niet met stel pannenkoeken vooruit

Terpstra ziet collega's letterlijk over de weg vliegen

De door regen en wind geteisterde Gent-Wevelgem was een wedstrijd met vele verhalen. Bijvoorbeeld dat van de nummer twee Niki Terpstra. Hij zag in de 239 kilometer tussen de twee Vlaamse steden alle facetten van de koers. Van gelosten tot koplopers en alles daartussen.

"Bij de start was ik eigenlijk al gelost. Na vijf kilometer dacht ik dat ik beter kon omkeren en stoppen", aldus Terpstra die toch doorreed en weer aansluiting vond met de voorste groep. "Maar toen ging het al snel weer op de kant."

'Geen stel pannenkoeken'

Het was uiteraard de wind die dat koersverloop in de hand werkte, maar die ook voor hachelijke situaties zorgde. Terpstra: "Ik zag renners over de baan vliegen. Het ging nergens over. Maar ik had mezelf voorgenomen dat ik hoe dan ook zou blijven rijden en uiteindelijk zat ik in de voorste groep."

Daar kon zelfs een lekke band geen verandering in brengen. Steeds meer volgers begonnen daarom rekening te houden met een zege van de Noord-Hollander. Hij zelf ook. "Ja, ik voelde me goed. Ik hoopte te kunnen winnen, maar dat is altijd lastig, zelfs met heel goede benen. En ik was natuurlijk ook niet met een stel pannenkoeken vooruit."

Met vertrouwen naar de Ronde

Eentje van dat stel, de latere winnaar Luca Paolini, koos op vijf kilometer het hazenpad. "Dat was het juiste moment", wist Terpstra al snel. "En hij had een goede demarrage in de benen. Paolini heeft veilig gereden, een beetje verstoppertje gespeeld."

Achter Paolini sprintte Terpstra nog wel naar de tweede plaats. Hij liet Geraint Thomas achter zich. Ondanks het uitblijven van de overwinning denkt Terpstra daarmee wel het nodige zelfvertrouwen voor de Ronde van Vlaanderen te hebben opgedaan.

"Het zou wel heel mooi zijn als ik volgende week wel zou winnen. Het kan.."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl