Floortje Mackaij
NOS Wielrennen

Mackaij wint Gent-Wevelgem voor vrouwen

Floortje Mackaij heeft de vrouwenversie van Gent-Wevelgem op haar naam gebracht. De Nederlandse renster van Liv-Plantur ging na een rit over 117 kilometer in de slotfase met succes in de aanval en kwam als eerste over de finish.

Landgenote Janneke Ensing eindigde als tweede. De Australische Chloe Hosking arriveerde als derde.

Mackaij, die in 2013 haar capaciteiten als tijdrijdster toonde door NK-goud en EK-zilver te veroveren, was afgelopen woensdag al dicht bij de zege in Dwars door Vlaanderen. Ze werd toen tweede achter ploeggenote Amy Pieters.

Trofeo Binda

De Britse Lizzie Armitstead nam revanche in de Trofeo Binda. De 26-jarige coureur van Boels Dolmans Cycling was de sterkste in de Italiaanse wereldbekerwedstrijd. Vorig jaar werd ze nog afgetroefd door de Zweedse Emma Johansson.

Armitstead reed samen met vijf andere vrouwen naar de finish in Cittiglio. Ze was na 123,7 kilometer in de eindsprint net te sterk voor de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot. De Nederlandse Anna van der Breggen werd derde.

Van der Breggen stond in de veertigste editie van de Trofeo Binda aan de basis van de kopgroep van zes, die in de slotronde om de zege streed. Ferrand-Prevot sprong weg bij haar vijf medevluchters, maar de Française werd bijgehaald door Van der Breggen en Elise Longo Borghini uit Italië.

Ook de Wit-Russin Alena Amjaljoesik, de Zwitserse Jolanda Neff en Armitstead sloten weer aan, waarna de Britse in de sprint over de beste benen beschikte.

Trofeo Binda prooi voor Lizzie Armitstead

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl