Arek Milik juicht na zijn gelijkmaker tegen Schotland
NOS Voetbal

Milik wil Polen ook langs Ierland loodsen

Bij Ajax is de positie van spits Arek Milik nog wel eens omstreden, maar in het nationale elftal van Polen twijfelt niemand aan hem. Met Robert Lewandowski vormt Milik een succesvol koppel dat met Polen uitstekend is begonnen aan de EK-kwalificatie.

Want met drie zeges en één remise voert Polen groep D aan, voor Duitsland. De Polen klopten in eigen huis de regerend wereldkampioen met 2-0. Zondag is in Dublin Ierland de volgende tegenstander. De Ieren hebben drie punten minder en dus is sprake van een cruciaal duel.

Scoringsdrift

De scoringsdrift van Polen is opmerkelijk. Aan de vijftien treffers in vier duels kan geen enkel ander land tippen in de kwalificatiereeks. Waarbij wel moet worden aangetekend dat er ook een 7-0 bij zit tegen voetbaldwerg Gibraltar.

Milik en Bayern München-speler Robert Lewandowski voelen elkaar perfect aan. De zeven treffers die beide spelers samen maakten, illustreren dat.

Adam Nawalka, de bondscoach van Polen, loopt als een rode daad door het voetballeven van Milik. Het was Nawalka die de toen 17-jarige Milik wegplukte uit de lagere divisies en op topniveau liet debuteren bij Gornik Zabrze. De vertrouwensband tussen Nawalka en Milik is altijd gebleven.

Bergkamp

Nadat bij Bayer Leverkusen de strijd met Stefan Kiessling niet te winnen bleek, koos Milik voor de route via Ajax. Met Dennis Bergkamp werkt hij aan zijn zwakke punten: zijn rechtervoet bijvoorbeeld.

Het pad naar de top heeft Milik helder in zijn hoofd zitten: over twee, drie jaar wil hij in Spanje of Engeland spelen. Een spetterend optreden op het EK volgend jaar kan die droom alleen maar versnellen.

Oktober 2014: Polen-Duitsland 2-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl