Max Verstappen is blij met zijn eerste WK-punten
NOS Sport

Verstappen: het was prima te doen

De grand prix van Maleisië wordt door de coureurs in de Formule 1 als de zwaarste van het seizoen beschouwd. De hitte en de hoge luchtvochtigheid maken de langste race (310 kilometer) tot een fysieke martelgang.

Max Verstappen, pas 17 en bezig aan zijn eerste jaar in de Formule 1, keek zondag na zijn zevende plaats en zijn eerste WK-punten met een goed gevoel terug op de uitputtingsslag.

Auto was super

"Het was prima te doen", zei de tiener van Toro Rosso. "In de eerste ronde had ik het moeilijk. De eerste bocht was wat krap, heb ik geen risico genomen", keek hij bij Sport 1 terug op de start die hem op het snikhete circuit van Sepang direct een aantal plaatsen kostte. Verstappen vertrok van de zesde startplaats. "Uiteindelijk is het heel goed gegaan. Na vijftien ronden was de auto super."

Verstappen merkte vooral aan het einde van de race over 56 ronden dat het erg warm was. "Het was echt warm. Ik heb nog redelijk wat gedronken, maar uiteindelijk was het toch prima te doen."

Vader Jos

Vader Jos eindigde in 2001 in Maleisië ook als zevende. "Alleen kreeg ik er destijds geen WK-punten voor", grinnikte hij zondag in Sepang. "Max heeft het top gedaan. In het begin had hij wat problemen met de remmen."

"Na de eerste stop ging het echter als een speer. Het was een sterk optreden. Toro Rosso heeft het gewoon goed voor elkaar"', vond Verstappen senior, die wees op het feit dat beide coureurs van het opleidingsteam van Red Bull voor de rijders van de 'grote' renstal eindigden. Carlos Sainz jr werd voor Toro Rosso als achtste afgevlagd. Daniil Kvyat was de beste coureur van Red Bull op de negende plaats. Direct daarna volgde zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl