Max Verstappen tijdens de grand prix van Maleisië

Verstappen onderstreept talent met eerste WK-punten

Max Verstappen heeft zijn tweede optreden in de Formule 1 bekroond met de zevende plaats in de grand prix van Maleisië. De 17-jarige coureur van Toro Rosso werd daarmee op het circuit van Sepang de jongste coureur ooit die in de koningsklasse van de autosport WK-punten pakte.

De GP van Maleisië leverde een zege op voor Sebastian Vettel. Die troefde in zijn Ferrari titelverdediger Lewis Hamilton (tweede) en Nico Rosberg (derde) af.

Verstappen moest bij de start in Sepang, waar het de hele race droog bleef, direct enkele plaatsen inleveren. De debutant in de Formule 1, die twee weken geleden in Melbourne uitviel, werkte daarna echter een prima race af. Verstappen handhaafde zich de hele race keurig in de top tien. In de slotfase passeerde hij op een mooie manier nog zijn eveneens in de Formule 1 debuterende teamgenoot Carlos Sainz jr.

Verstappen lost Kvyat af

Tot aan Maleisië was de Rus Daniil Kvyat (Red Bull) de jongste coureur in de Formule 1 met WK-punten. Hij was 19 jaar, 10 maanden en 18 dagen toen hij vorig jaar voor Toro Rosso als negende eindigde in de eerste GP van het seizoen in Melbourne. Verstappen is 17 jaar, 5 maanden en 29 dagen oud.

Christijan Albers was de laatste Nederlander die in de Formule 1 punten voor het WK veroverde. Dat deed hij in 2005 tijdens de Grote Prijs van Indianapolis, waar hij als vijfde werd afgevlagd. Destijds startten echter maar zes bolides, na een ongeval van Ralf Schumacher in de training.

Kunststukje Vettel

Sebastian Vettel voerde een kunststukje voor Ferrari op. De Italiaanse renstal won vorig jaar geen enkele race in de Formule 1. Op het circuit van Sepang lukte het de Duitser echter de dominantie van Mercedes te doorbreken. Het was zijn veertigste GP-zege.

Voor Ferrari was het de eerste zege sinds Fernando Alonso bij de GP van Spanje in mei 2013. Alonso vertrok afgelopen seizoen bij Ferrari. Hij maakte plaats voor viervoudig wereldkampioen Vettel, die overkwam van Red Bull. Alonso reed zondag voor het eerst dit seizoen mee, na zijn crash tijdens de testdagen in Barcelona. De Spanjaard viel met zijn McLaren uit.

Hamilton, twee weken geleden winnaar van de Australische GP, eindigde in Maleisië als tweede, voor zijn teamgenoot Rosberg. Hamilton voert het WK-klassement aan met 43 punten, voor Vettel (40).

Opa Verstappen kijkt mee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl