NOS Voetbal

Hiddink: ik krijg Oranje wel aan de praat

Hiddink: ik krijg Oranje wel aan de praat

Guus Hiddink twijfelde na het 1-1 gelijkspel tegen Turkije niet over zijn positie als bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik krijg de groep wel aan de praat."

Hiddink riep op tot realisme. Volgens hem is Turkije een sterkere ploeg dan velen denken en is het Nederlands elftal niet zo goed als menigeen na het afgelopen WK denkt. "We zijn geen top van Europa. Daar moeten we ons niet in vergissen", was Hiddink stellig.

Toch speelde Oranje ook volgens Hiddink zaterdagavond wel onder zijn kunnen. "Het was geen beste wedstrijd", erkende hij met een schorre stem. "Maar ik wil mijn team wel verdedigen. Ik kan ze niets verwijten, ze zijn er de hele wedstrijd voor gegaan."

De afwezigheid van Robin van Persie en Arjen Robben speelde mee. "Het heeft grote impact als zij er niet zijn voor de minder ervaren jongens", had Hiddink gezien. "Dat scheelt een jasje."

Hiddink wilde de handdoek nog niet in de ring gooien als het gaat om de eerste twee plaatsen in groep A. "Ik denk dat dit een goed punt kan zijn. Dit is een sterke Turkse ploeg. Aan de eind van de reeks kan dit nog een belangrijk punt zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl