NOS Voetbal

Opgeluchte Sneijder valt Hiddink niet af

Wesley Sneijder viel na afloop van het teleurstellende 1-1 gelijkspel in de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije bondscoach Guus Hiddink niet af. "We moeten niet gaan wijzen."

"De bondscoach moet het doen met de spelers die hij heeft. Dit kunnen wij hem niet aanrekenen", nam Sneijder het op voor Hiddink.

De aanvoerder, bij afwezigheid van Robin van Persie en Arjen Robben, vond niet dat Oranje slecht had gespeeld in Arena. "We waren dominant in balbezit, maar we hebben te weinig afgedwongen."

"Ik vond ons niet slecht. We waren niet goed genoeg in het creëren van kansen", vond Sneijder. En dat bracht Oranje opnieuw in problemen.

Pas in blessuretijd scoorde Sneijder met een van richting veranderd schot de gelijkmaker. "Met 1-1 hebben we nog een punt gepakt", zocht hij naar een lichtpuntje.

"Turkije-thuis moet Nederland winnen"

Bas Dost, die als invaller zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, hield geen lekker gevoel over aan de wedstrijd. "Ik had verwacht dat we zouden winnen. Natuurlijk hoopte ik dat ik erin zou komen, maar op deze manier was niet de bedoeling", baalde de spits.

"Turkije-thuis, dat moet Nederland normaal gesproken winnen", vond Dost. Waarom dat niet lukte, was ook voor hem gissen. "Ik heb geen idee, het is ook de eerste keer dat ik erbij zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl