NOS Voetbal

Oranje op valreep thuis gelijk tegen Turkije

Het Nederlands elftal heeft in de EK-kwalificatiereeks op de valreep een punt gepakt tegen Turkije. Pas in de extra tijd schoot Wesley Sneijder, via Klaas-Jan Huntelaar, de ploeg van bondscoach Guus Hiddink op 1-1.

Een vooral in de openingsfase gedreven Oranje had in de eerste helft het meeste balbezit en kreeg kansjes via Memphis Depay, die twee schoten gestopt zag door doelman Volkan Babacan, Georginio Wijnaldum en Sneijder. Defensief was het elftal van bondscoach Guus Hiddink echter kwetsbaar en bij counters kregen de Turken regelmatig alle vrijheid.

Bruno Martins Indi voorkwam nog onheil door op de lijn redding te brengen bij een schot van Burak Yilmaz en Mehmet Topal schoot in kansrijke positie over, maar Oranje moest toch met een achterstand gaan rusten. Yilmaz trof doel met een schot dat door Martins Indi licht van richting werd veranderd.

Sneijder bezorgt Oranje punt

Luciano Narsingh begon aan de tweede helft als invaller van Wijnaldum en de PSV'er had al snel bijna succes. Nadat de bal na een luchtduel tussen Huntelaar en Babacan voor zijn voeten was beland, schoot hij echter naast. Babacan hield de Turken daarna op de been bij een pegel van Ibrahim Afellay en Sneijder zag een vrije trap rakelings naast gaan.

Vervolgens bracht Hiddink met Dost een extra aanvaller, maar de bij Wolfsburg de laatste maanden zo trefzekere spits slaagde er bij zijn debuut niet in om Oranje nieuw elan te geven.

De Turken leken stand te gaan houden, maar in de extra tijd tekende Sneijder toch nog voor de gelijkmaker. De aanvoerder haalde uit en zag zijn inzet via Huntelaar in het doel belanden.

Uitslagen groep B

ThuisUitUitslag
NederlandTurkije1 - 1
KazachstanIJsland0 - 3
TsjechiëLetland1 - 1

Stand groep A

Land Duels Punten Doelsaldo
1. Tsjechië 5 13 11-6
2. IJsland 5 12 12-2
3. NEDERLAND5 7 11-6
4. Turkije5 5 6-8
5. Letland 5 3 2-11
6. Kazachstan 5 1 4-13

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl