Cuijk eert dorpsgenoten MH17 met monument

MH17-monument staat aan de oever van de Maas

In Cuijk is een monument onthuld ter nagedachtenis aan vier slachtoffers van de MH17-ramp. Het gezin Van der Sande-Hijmans uit Cuijk kwam op 17 juli vorig jaar om toen de Boeing 777 van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne werd neergehaald.

Het monument is een initiatief van een werkgroep van de gemeente. De moeder van het gezin, Susan Hijmans, was daar lid van. Ook vader Paul werkte bij de gemeente Cuijk.

Het gedenkteken staat aan de oever van de Maas. Het bestaat uit een zwerfkei, met daarin de namen van de vier slachtoffers, en een zogeheten bakenboom. Zulke bomen dienden vroeger bij hoog water als oriëntatiepunt voor schippers.

Paul, Susan, Steven en Tessa zijn weer bij ons.

Burgemeester Hillenaar (Cuijk)

Ruim honderd Cuijkenaren, onder wie veel vrienden en familieleden, waren bij de onthulling. Er was een koor en burgemeester Hillenaar hield een toespraak. "Paul, Susan, Steven en Tessa zijn weer bij ons", zei hij. Volgens Hillenaar hebben de nabestaanden vanochtend bij het monument de as van hun geliefden uitgestrooid.

De onthulling van het monument viel samen met de aankomst van drie kisten met stoffelijke resten van MH17-slachtoffers. Een Hercules van de Luchtmacht landde even voor 16.00 uur op Vliegbasis Eindhoven. De stoffelijke resten worden voor identificatie overgebracht naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl