Alberto Contador
NOS Wielrennen

Catalonië: Contador valt, Tsjernetski wint

Sergej Tsjernetski heeft de zesde rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Rus van Katjoesja was in de etappe over 197,7 kilometer van Cervera naar Port Aventura de snelste van dertien renners, die van 21 vroege vluchters waren overgebleven.

Steven Kruijswijk was vertegenwoordigd namens Lotto-Jumbo. Hij probeerde zich in de laatste kilometers nog te mengen in de aanvalspogingen, maar een sprint tussen de vluchters bleek onvermijdelijk.

Daarin leek Alaphilippe op de zege af te stevenen namens Etixx-Quick-Step, maar de jonge Fransman ging te vroeg aan en op de streep kon Tsjernetski hem nog passeren. Kruijswijk kwam als twaalfde over de finish. Richie Porte behield de leiderstrui. Zondag is de laatste etappe in de WorldTour-koers.

Valpartijen Contador en Ten Dam

Er waren enkele valpartijen tijdens de rit. Ook Alberto Contador, de nummer drie van het klassement, ging tegen de vlakte. Hij kwam op achterstand binnen, maar aangezien zijn valpartij binnen de laatste drie kilometer gebeurde, heeft het geen consequenties voor de rangschikking.

Tinkoff-Saxo verklaarde na afloop: "Op het eerste oog heeft hij alleen last van schaafwonden aan zijn linkerdij, linkerknie, linkerbeen, linkerarm en linkerhand. Hij wordt behandeld door de dokter, die hem verder medisch zal onderzoeken."

Ook Laurens ten Dam ging onderuit. Hij moest de strijd staken. Hij laat zich onderzoeken in het ziekenhuis, zo liet Lotto-Jumbo weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl