Van de Nissan is niets meer over
NOS Nieuws

Dode bij crash op Nürburgring

Bij een ongeluk op het Duitse circuit Nürburgring is een toeschouwer om het leven gekomen. Een sportwagen raakte op het historische deel van het circuit, de Nordschleife, van de baan af en schoot over de hekken het publiek in.

Meerdere toeschouwers zijn bij de crash gewond geraakt. Hoe ze eraan toe zijn, is niet bekend. De organisatie meldt dat ze per helikopter naar ziekenhuizen in de buurt zijn gebracht. De race is meteen na het incident rond 13.00 uur stilgelegd.

Op beelden van de crash is te zien hoe de Nissan GT-R Nismo vlak voor een bocht opstijgt en ongecontroleerd rechtdoor schiet. Voor de bocht halen de wagens snelheden tot 200 kilometer per uur. Coureur Jann Mardenborough bleef volgens zijn team ongedeerd.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Op de Nürburgring was vandaag de eerste race van het VLN-kampioenschap, een competitie waarbij deelnemers in verschillende klassen tegen elkaar racen. Het evenement wordt al sinds 1977 op het circuit in de Eifel gehouden.

De oude Nürburgring (Nordschleife) is met een lengte van bijna 21 kilometer een van de langste circuits ter wereld. In de jaren 80 werd de baan drastisch ingekort. Op dat kleinere circuit worden sindsdien de meeste grote races verreden, zoals de Grand Prix.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl