Patrick Kluivert volgt het duel nauwlettend
NOS Voetbal

Kluivert: het wordt zeker nog lastig

Helemaal zeker van de volgende ronde in de kwalificatie voor het WK voetbal in 2018 voelde Patrick Kluivert zich nog niet, nadat 'zijn' Curaçao Montserrat met 2-1 had verslagen. "Vervelend die tegengoal", zei de voormalige spits. "Met 2-1 ben je er nog niet."

Kluivert had echter in het eerste duel van het tweeluik wel goede dingen van zijn ploeg gezien. "We waren dominant aan de bal en ons positiespel was bij vlagen uitstekend. We hebben alleen de kansen niet benut. Het wordt zeker nog lastig", zei de voormalig Nederlands international.

Kluivert heeft vertrouwen in een goede afloop. "Ik ben tevreden met de overwinning. Montserrat is misschien niet de beste voetballende ploeg, maar ze vechten wel. Wij gaven ze ruimte om te voetballen, maar dat wilden ze niet. Ze gebruikten de lange bal en knokten om de tweede bal."

Lachman

Darryl Lachman was het met zijn coach eens. De verdediger van FC Twente moest even omschakelen. "Het was eigenlijk een beetje Engels voetbal. Vrij pittig allemaal", omschreef hij het duel. "Jammer genoeg maken zij die goal. Zo'n tegentreffer kan cruciaal zijn, maar we moeten daar de nul houden en zelf een doelpunt maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl