Marc Márquez, wederom de favoriet voor de titel in de MotoGP
NOS Sport

'Ducati gaat het Márquez lastig maken'

Zondag start het nieuwe MotoGP-seizoen met de grote prijs van Qatar. NOS-verslaggever Hans van Loozenoord blikt vooruit op een seizoen met in geen enkele klasse een Nederlander.

Tijdens testraces op het circuit van Qatar in de voorbije weken heeft regerend wereldkampioen Marc Márquez laten zien dit seizoen wederom de torenhoge favoriet te zijn voor de titel in de MotoGP. "Márquez was wederom erg sterk", zegt Van Loozenoord, "Maar de Ducati's lieten zien dichtbij te kunnen komen."

Toch denkt Van Loozenoord dat ook 2015 een one-man-show van Márquez gaat worden. "Er zal wel meer competitie zijn door verbeterd materiaal bij de concurrentie. Ducati lijkt veel sterker te zijn dan vorig jaar. Maar ook Jorge Lorenzo op zijn Yamaha gaat weer hoge ogen gooien."

Open categorie

Dat juist Ducati een goed seizoen tegemoet gaat, ligt volgens Van Loozenoord aan de beslissing om geen fabrieksteam in te schrijven.

"Het team doet daarom mee in de open categorie. Het Italiaanse team geniet om die reden enkele technische voordelen, zoals de mogelijkheid om snellere banden te gebruiken. Zodra Ducati echter drie races wint, raken ze die privileges weer kwijt."

Dat er dit jaar geen Nederlanders aan de start verschijnen, is volgens Van Loozenoord best verrassend. "Alhoewel de Moto3 eigenlijk te hoog gegrepen was voor Jasper Iwema en Scott Deroue. De twee coureurs hebben de stap naar mijn mening toch te snel gemaakt"

"Er zijn enkele talenten, zoals Michael van der Mark, die het goed doen, en daar verwacht ik in de toekomst veel van".

Terugkeer oude bekende

Na een afwezigheid van tien jaar keren Aprilia en Suzuki weer terug in de koningsklasse. "Ik denk dat Suzuki nog wel eens kan gaan verrassen. Aprilia heeft nog meer tijd nodig om op het oude niveau te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl