NOS Nieuws

Ongeluk op ongeluk bij achtervolging

Bij een achtervolging in de Amsterdamse binnenstad zijn meerdere ongelukken gebeurd. Maar liefst drie keer raakte iemand gewond voordat een 26-jarige Amsterdammer in de cel kon worden gezet.

Surveillerende agenten wilden de man vanochtend rond 7.45 uur op het Leidseplein aanspreken op zijn rijgedrag. De verdachte zette zijn gehuurde auto in eerste instantie stil, maar ging er toch vandoor toen de agenten met hem spraken. Hij reed daarbij een overstekende voetganger aan. De man liet de vrouw achter op het zebrapad en reed verder. Het slachtoffer is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten uit de bocht

De agenten gingen de man achterna, maar de politieauto vloog uit de bocht in de Sint Willibrordstraat. Vermoedelijk verloor de chauffeur de macht over het stuur. Beide agenten raakten lichtgewond.

De verdachte werd aangehouden in zijn woning, maar toen was de ellende nog niet voorbij: op weg naar het cellencomplex kwam de politieauto in botsing met een Chinese toerist op een fiets. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl