Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen zesde in kwalificatie GP Maleisië

Max Verstappen start zondag in de grand prix van Maleisië van de zesde plaats. De 17-jarige coureur van Toro Rosso haalde op het circuit van Sepang voor het eerst de derde kwalificatiesessie, die hij op een natte baan met 1.51,981 als zesde afsloot. Op pole staat zondag Lewis Hamilton, die eerder de eerste GP van het seizoen in Australië won.

De kwalificatie werd in het tweede deel geplaagd door hevige regen en onweer. Verstappen, twee weken geleden bij zijn eerste GP ooit in Australië twaalfde in de kwalificatie, had net de zevende tijd in de tweede sessie neergezet toen het circuit onder water liep. Zijn teamgenoot Carlos Sainz jr, die in de eerste kwalificatiesessie indruk had gemaakt met de vierde plaats, kwam niet verder dan de vijftiende plaats.

Ferrari

Na een vertraging gingen de beste tien coureurs weer de baan op. Hamilton zette met 1.49,834 direct een topronde neer. Sebastian Vettel slaagde erin met zijn Ferrari tussen de twee Mercedes-bolides als nummer twee te kwalificeren. Hij was een paar honderdsten langzamer (1.49,908). Nico Rosberg, de tweede Mercedes-rijder, eindigde als derde met 1.50,299.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl