Laren juicht

Laren zeker van play-offs na winst op Amsterdam

De hockeysters van Laren hebben zich voor het zevende jaar op rij verzekerd van deelname aan de play-offs om het landskampioenschap. Concurrent Amsterdam werd in een spannende, maar doelpuntarme topper met 1-0 verslagen.

Laren had vrijwel de gehele wedstrijd een overwicht, maar kon dat op de benutte strafcorner van Fieke Holman na, niet in treffers omzetten. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Het slotoffensief van Amsterdam was echter niet krachtig genoeg om Laren-keepster Joyce Sombroek in verlegenheid te brengen.

Koploper Den Bosch boekte eveneens een overwinning, maar de 3-2 zege op HDM kwam pas na rust tot stand. Maartje Paumen maakte zoals zo vaak het verschil. De topscorer van de hoofdklasse benutte een strafbal en een strafcorner.

Ook SCHC is aan een goede reeks bezig. De Bilthovense formatie had geen kind aan Pinoké (0-3) en heeft een play-offticket binnen handbereik.