Spanje klopt Oekraïne in Sevilla

Spanje heeft het EK-kwalificatieduel met Oekraïne gewonnen. In Sevilla was de Europees kampioen met 1-0 te sterk.

De Spanjaarden domineerden in de eerste helft, sneden vaak door de Oekraïense defensie heen en kwamen via Alvaro Morata op 1-0. Koke speelde de spits in de diepte aan, waarna Morata sterk in het duel was en binnen prikte. Vlak voor de thee kopte Sergio Ramos na een hoekschop van David Silva nog op de kruising.

Oekraïne was beter na rust en zorgde vooral via spelhervattingen voor gevaar. Iker Casillas werd meerdere keren op de proef gesteld, maar hield Spanje met een handvol goede reddingen op de been.

Slowakije boekte in groep C zijn vijfde zege. De koploper won in Zilina met 3-0 van Luxemburg, een stand die bij rust al bereikt was. Adam Nemec (rebound na vrije trap op de lat), Vladimír Weiss (schot uit de draai) en Peter Pekarík (schot van dichtbij na lange aanval) troffen doel voor de Slowaken.