NOS NieuwsAangepast

Terroristen bestormen en bezetten hotel in Mogadishu

Al-Shabaab valt hotel in Mogadishu binnen

Commandotroepen van het Somalische leger hebben de aanval ingezet op terroristen die een hotel in de hoofdstad Mogadishu hebben bestormd. De door Amerikanen getrainde commando's zouden het grootste deel van het hotel nu in handen hebben en negen terroristen hebben gedood. De politie denkt dat er nog drie in leven zijn. Zij hebben zich op de tweede verdieping verschanst.

Zwaarbewapende leden van de islamitische terreurgroep al-Shabaab bestormden het hotel vanmiddag, nadat een van hen bij de ingang een auto vol explosieven had laten ontploffen. In het hotel werden vertegenwoordigers van de Somalische regering in gijzeling genomen, onder wie de Somalische ambassadeur in Zwitserland en de Somalische ambassadeur in Duitsland.

Uit het raam

De laatste zei tegen persbureau DPA dat meerdere hotelgasten uit de ramen sprongen, toen ze merkten dat er al-Shabaab-strijders in het hotel waren.

Veiligheidstroepen omsingelden het hotel. Een poging om de gegijzelden te bevrijden mislukte door fel verzet van de terroristen. Volgens een politiecommandant hadden zij het complex volledig onder controle. "Er zijn al-Shabaab-strijders op het dak en in het hotel. Het is niet makkelijk voor ons om binnen te komen", zei hij.

Op Twitter werd gespeculeerd dat er in het hotel executies plaatsvonden. Of dat klopte, is nog niet duidelijk.

Bij de aanval zijn zeker negen doden gevallen. Gevreesd wordt dat het dodental zal oplopen.

De terreurgroep al-Shabaab werd in 2011 door een internationale troepenmacht uit Mogadishu verdreven, maar pleegt geregeld aanslagen om de regering weg te krijgen en een strenge sharia-wetgeving in te voeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl