NOS Voetbal

Hiddink geeft nog niets prijs

Hiddink: concentratie in verdediging moet omhoog

Zoekende is hij naar eigen zeggen niet meer. Toch hield bondscoach Guus Hiddink de Oranje-formatie waarmee hij zaterdagavond Turkije wil verslaan, nog even voor zich. "Ik wil het eerst de spelers meedelen."

De vervanging van de paradepaardjes Robin van Persie en Arjan Robben, zijn eerste en tweede aanvoerder, is niet eenvoudig, bekende Hiddink. "Zij hebben een groot stempel gedrukt op de wedstrijden die zij gespeeld hebben. Er zullen nu andere spelers op hun posities staan. Maar ik zeg nog niet wie."

Uit het feit dat hij desondanks de naam van Klaas-Jan Huntelaar liet vallen, mag worden afgeleid dat er voor de aanvalsleider van Schalke 04 wel een plekje wordt ingeruimd. "Van Persie en Huntelaar zijn beide diepe spitsen. De manier van spelen hoeft daarvoor niet veel te veranderen."

Concentratie

Wat wel anders moet, is de alertheid achterin. Het Nederlandse elftal liep in de voorbije wedstrijden nogal eens tegen een vroege tegentreffer aan. "Vooral bij spelhervattingen zijn goals ontstaan. Spelers hebben de neiging om na een actie - en corner of zo - te ontspannen. Maar dan moet juist de concentratie omhoog. Daar hebben we zeker aandacht aan besteed."

In de volle Arena met ook veel Turken op de tribune zal het EK-kwalificatieduel een gevecht worden, denkt Hiddink. De Achterhoeker had in 2010 en 2011 het Turkse elftal onder zijn hoede. "Dat geeft Turkije extra motivatie. En dat geldt ook voor het feit dat Wesley Sneijder in Turkije speelt. En Kazim-Richards (de Turkse spits van Feyenoord, red.) zal wat willen laten zien. Ook dat geeft ook een extra dimensie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl